Jutawanemas Roadmap Program

Alhamdulillahh tamat sudah Jutawanemas Roadmap Program (JRP), training untuk Dealer Public Gold di bawah rangkaian PG1M, bimbingan Tuan Syukor Hashim, Mahaguru Emas Malaysia. Syukur sangat-sangat!

Pengalaman ni memang paling powerrr! Dan dekat program ini juga, aku terima satu nasihat yang amat berharga.

Satu nasihat yang aku terima kan, dari rakan Dealer Public Gold,

“Nanti bila dah mula kerja, awak fokus untuk bina kewangan yang kukuh dulu. Simpan semakmisum yang boleh dan target beli rumah pertama. Bukan beli kereta baru yang canggih-canggih.”

“Jadikan kereta sebagai alat untuk bergerak dari point A dan B sahaja. Bila dah millionnaire nanti, barulah fikir nak cari kereta yang hebat-hebat. Itu pun kalau awak nak la.”

“Target jugak by umur 40 tahun, awak dah boleh generate passive income yang stabil. Insya-Allah saya yakin dengan awak. Bila dah kerja nanti, kerja jugak elok-elok. Sekarang awak belajar bidang accounting kan, terus pursue for professional paper.”

Insya-Allahh aminn! Memang target aku pun macam tu. Nak ada kerja yang stable, ada sijil professional dan juga side income yang padu hasil bersama Public Gold.

Sifu aku sendiri, Tuan Hafizul Hakim nasihatkan gitu. Bila dah kena bakar berapi-api, lagilahh aku makin semangat. Insya-Allah apa yang aku tengah buat, aku mesti usahakan sehabis baik!

Irfan Sa’id,
Anak Muda Celik Kewangan.

Tuan Azizi Ali antara trainer kami! Pakar kewangan tersohor negara.
Kumpulan saya semalam, kumpulan 9
Zombie pun datanggg
Posingg sikit
I know I can be better!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *