Master Dealer Public Gold

Huhuhuhu memang tak boleh nak gambarkan perasaan aku sekarang. Gembira, terharu, sebak, bercampur-baur. Hampir menitis air mata. I worked very hard for this! From zero, dari tak ada apa-apa.

The very first moment aku send report kepada guru aku, Tuan Hafizul Hakim. Based on my overall performance, aku target jadi Master Dealer by end of 2023.

Namun Allah kurniakan rezeki dari jalan yang aku tak pernah sangka. Betul-betul dekat penghujung, Allah bagi aku rasa perkara-perkara yang extraordinary. Aku bersyukur sangat-sangat!

Inilah orangnya yang banyak bimbing aku selama ni, terima kasihh banyak banyak Tuan Hafizul Hakim ❤️ Semua nasihat dan tunjuk ajar tuan saya hargai sangat-sangat. Waktu ni, saya first time jumpa Tuan Hafizul Hakim dekat Penang. Saya tak tahu nak kata macam mana dah, tapi terima kasihh banyak banyak sifu!

Kepada Ummi, Abah, Hazim, thank you very much. Keluarga aku sentiasa ada untuk support aku. Setiap saat, setiap waktu. Menjadi tulang belakang aku selama ini.

To my sifu, Tuan Hafizul Hakim, thank you very much! From the very start of this journey. Tuan selalu bagi nasihat dan semangat untuk saya terus usaha bersungguh-sungguh dalam bidang ini. Tak pernah jemu ajar saya!

Tuan adalah sumber inspirasi saya untuk terus berjaya. Untuk ubah nasib saya, untuk tolong keluarga saya. Terima kasih banyak-banyak Tuan Hafizul Hakim. Allah sahaja yang dapat balas jasa tuan!

Walaupun aku ambil jangka masa yang lama berbanding orang lain, namun aku bersyukur sangat-sangat! Akhirnya Allah rezekikan juga untuk bergelar Master Dealer Public Gold.

Irfan Sa’id,
Master Dealer Public Gold.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *